Business Challenge 23. rész
– Marketing rendszer felépítése –

Üdvözöllek a Business Challenge 23. részében!
A marketing automatizálás teszi azt lehetővé, hogy a vállalkozásod ne az állandó munkáról szóljon, hanem akkor is menjenek az ügyfélszerző folyamataid, ha épp alszol.

A Salesautopilot rendszeren belül a következő email listákat kell létrehoznod:

1) FŐ CRM lista
2) MEGRENDELÉSEK
3) Kis listás feliratkozások

Arra figyelj, hogy a FŐ CRM listába csak egyszer kerülhet be egy adott email cím, míg a másik két listába többször is feliratkozhatnak az érdeklődők.

Ha létrehoztad az email listákat, akkor a mezőket kell még beállítani.

Ezután következnek a szegmensek, ahol az alap szegmenseken túl Pénzügyi szegmens csoportot, illetve aktivitás szerinti szegmens csoportot hozz létre.

A pénzgyi szegmens csoportba kerüljenek be azok a szegmensek, ahol azt tutod nézni, hogy ki az, aki fizetett már, ki az, akinek még nem járt le a fizetési határideje, de még nem fizetett, illetve kell még egy olyan külön szegmens is, akiknek lejárt tartozásuk van.

Ebből látod, hogy mennyi pénz jött már meg, illetve mennyi a kintlévőséged.

Az aktivitás mérő szegmensekbe azt tudod megnézni, hogy ki mennyire aktív az emailjeid megnyitása tekintetében.

A Salesautopilotban tudod monitorozni az emailek megnyitását, illetve az emailekben történő kattintásokat, ez alapján láthatod, hogy ki mennyire aktív.

Azokat a feliratkozókat, akik 3-6 hónapnál régebben iratkoztak fel és az aktivitásuk 0, akkor azokat nyugodtan ki tudod törötlni, mivel ők nem érdeklődnek irántad, vagy hibás email címet adtak meg. Felesleges emiatt rontanod a konverziós számaid.

Ha megvannak a listák, a mezők és a szegmensek, akkor létre kell hozni az űrlapot.

A megrendelések email listán belül értelemszerűen megrendelések típusú űrlapot fogsz tudni létrehozni, a Hírlevél típusú email listában pedig sima feliratkoztató űrlapot.

Első lépésként hozd létre a feliratkoztató űrlapot, amin keresztül fogják tudni kérni a csaliterméked.

A holnapi nap folyamán fogjuk azt beállítani, hogy meg is kapják emailben a csalit.

Ha most még túl bonyolultnak tűnik a folyamat, akkor ne aggódj, mert nem sokára indul egy programom, ahol teljes mélységében fogom ezeket a lépéseket bemutatni, képernyőfelvételen keresztül.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?