Business Challenge 16. rész
– Inspiráció gyűjtés honlap készítéshez –

Üdvözöllek a Business Challenge 16. részében!

Ha elkezded felépíteni az első honlapod, akkor a legelső kérdésed az lesz, hogy „oké, de hogy nézzen ki?”.
És igen, ez egy valóban kardinális kérdés, mivel egy csúnya honlap nem fogja a hozzá fűzött reményeket beváltani, egy szép honlap elkészítése meg nagyon hosszadalmas és költséges megoldás.

Igen ám, de van néhány módszer, amivel gyorsan, könnyen és olcsón fel lehet építeni egy olyan honlapot, amit külsős cégek, ügynökségek akár komoly 100eFt-okért készítenének el.

Ezért fontos, hogy ezt a mai részt nézd meg, csináld végig, mivel ha ennek fontosságát megérted és elkezded megszerezni a szép honlapok elkészítéséhez szükséges ismereteket, akkor egy olyan készségre fogsz tudni szert tenni, amiért rengeteg cég nagyon sok pénzt hajlandó kifizetni.

Ha nem is gondolkozol ilyen kivitelezői üzletágban, hanem csak saját magadnak szeretnél jó kampány weboldalt felépíteni, akkor is óriási segítséget fog nyújtani a mai videó.

Gyakorlatilag 2 részre bontható a mai rész:

1.: Elemezd ki a versenytársakat, nézd meg, hogy nekik milyen a honlapjuk, milyen színeket, tagoltságot, formákat használnak és ebből ki fogsz tudni indulni.

2.: Van két honlap, amit most rögtön ments el a könyvjelzőid közé. Ezek egy úgynevezett honlap raktárak, ahol rengeteg honlap sablont meg lehet vásárolni. Különböző témakörökre bontva tudsz választani a több ezer honlap közül.

Ha van már egy kiindulási alapod, már ami a honlapkészítés tudásod illeti, akkor innen rengeteg szép honlapot fogsz tudni találni, amiket lemodellezve egy hasonlót fogsz tudni létrehozni.
themeforest.net
templatemonster.com

EXTRA: kezdd el gyűjtögetni a szép honlapokat. Erre van egy nagyon jó mozilla plugin, aminek a neve screengrab. Ez egy firefox bővítmény, de hasonlót találsz akár Safarira, akár chromera. A lényeg, hogy ezzel le tudod „fényképezni” a teljes oldal mélységet, így egy idő után lesz rengeteg szép honlap mintád, amit inspirációként felhasználva könnyen el fogsz tudni indulni.

Én már 4-5 éve gyűjtöm a honlapokat és kb. 1.500 ilyen honlap fotóm van. Ezeket mindig kielemzem és megnézem, hogy ezek miért néznek ki szépen, miért működhetnek jól és ezeket az ismereteket felhasználva szoktam elkészíteni a saját honlapjaimat.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?