Business Challenge 15. rész
– WordPress honlap telepítése –

Üdvözöllek a Business Challenge 15. részében!

Ez a mai rész a tegnapi folytatása, ahol a honlapkészítés módszereiről beszéltünk. Ebben a mai részben már a tettek mezejére lépünk és feltelepítjük Ági honlapjának vázát, a wordpresst.

De előtte nézzük meg, hogy mire is van szükséged ahhoz, hogy Neked is legyen egy saját wordpress alapú honlapod.

Első lépésként a tárhelyszolgáltatód vezérlőpultjában létre kell hozni egy adatbázist felhasználó névvel, adatbázis névvel és jelszóval.

Ha ez megvan, akkor jöhetnek a honlap fájljai. Ezeket a fájlokat a wphu.org oldalról töltheted le. Ha a fájlok megvannak, akkor fel kell tenned az FTP-dre. Erre két szoftvert javaslok: filezilla.com, illetve a cyberduck.com-ot.

Ha fent vannak a fájlok, illetve létrehoztad az adatbázist, akkor egyszerűen csak össze kell kötni ezt a két rendszert. Ha beírod a honlapod nevét, akkor egyből a wordpress telepítő fog megjelenni. Itt csak értelemszerűen végig kell menni.

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a sablon, ami az oldalad arculatáért lesz felelős.
Én a honlap készítéshez a Divi nevű sablont használom és ajánlom is mindenkinek. Ezt itt tudod megvásárolni: Divi sablon részletek

Ez a mai rész kicsit rövidebb, mint az eddigiek, azonban holnaptól belevágunk az igazán nagy munkába: honlapot fogunk csinálni.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?