Business Challenge 3. rész
– Piackutatás, versenytárs elemzés –

Üdvözöllek a Business Challenge 3. részében!

Ez a mai téma az egyik legfontosabb, amiről az elején kell beszélnünk, mivel ez rengeteg nyűgtől és felesleges pénzkidobástól fog megmenteni Téged.

Ez pedig nem más, mint a piackutatás és versenytárselemzés. Ebből rengeteg piaci információt lehet megtudni, amit ha jól végzel el, akkor garantálni fogja a sikered, viszont ha nem csinálod meg, vagy rossz irányba méred fel a piacot, akkor elég komoly küszködés elé nézel.

Nézzük meg, hogy miket lehet, vagy kell mérni egy ilyen piackutatás során.

A válasz egyszerű: minél több mindent!  Ez ugyanis azt fogja eredményezni, hogy teljesen tudni fogod a versenytársaid lépéseit és hogy mik működnek, illetve mik nem működnek a területeden.

Ilyeneket próbálj megnézni, hogy ki a piac legismertebb szereplője, illetve rajta kívül kik vannak még jelen. Mi a honlapjuk, hogy néz ki (mármint a honlap), mekkora havi látogatója van, miket kommunikál, van e jól felépített termékpiramisa, gyűjt e adatbázist, ha igen, akkor milyen gyakran és mit kommunikál emailben, a termékeit milyen csatornán értékesíti, mi a facebook oldaluk, hány lájkolója van, milyen gyakran kommunikál ott, milyen posztjai a legnépszerűbbek, stb. Próbálj meg minél több releváns információt megszerezni.

20-as szabály!

Ez a 20-as szabály annyiban segít, hogy képes legyél kicsit megdolgoztatni az agyad.
Ez úgy működik, hogy felteszel magadnak egy kérdést, amire össze kell gyűjtened a megfelelő válaszokat, pontosan 20 darabot (vagy többet).

Az egésznek a varázsa abban rejlik, hogy az első 6-8 darabot kisujjból kirázod, aztán 13-14-ig még csak csak el tudsz menni, viszont az utolsó 5-6 válasz már nagyon nehezen jön magától, ezért igen keményen meg kell dolgoztatni az agyadat, azonban ekkor szoktak jönni a legkreatívabb ötletek.

Most nézd végig a videót, töltsd ki a munkafüzet mai részét és ha tetszett, akkor oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai epizódot. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. 

Ehhez kívánok sok sikert, és akkor kezdd el kitölteni a munkafüzet harmadik napjának anyagát.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: 
http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?