Business Challenge 57. rész
– Ajánlói rendszer felépítése –

Üdvözöllek a Business Challenge 57. részében!

Kezdjünk egy alap állítással: a vállalkozásod során mindig törekedj arra, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsd. Ha ez megvan, akkor törvényszerű, hogy sok-sok elégedett ügyfeled lesz.

Az elégedett ügyfelek pedig két ok miatt fontosak. Az egyik ok az, hogy akkor visszatérő vásárlók lesznek, a másik pedig, hogy fognak ajánlani az ismerőseid körében.

Ha rendszeresen nézed a Business Challenge videókat, akkor én is több alkalommal felhoztam néhány tanácsadót (Onlinekatapult, Netjet, Wtamas.hu). Nyilván azért, mert mindegyik céggel nagyon jó baráti kapcsolatot ápolok és meg vagyok elégedve az általuk nyújtott szolgáltatásokkal.

Ugyanígy megy az életben is. Ha valaki meg van elégedve egy adott termékkel, vagy szolgáltatással és a környezetében épp egy olyan emberrel találkozik, akinek olyan problémája van, amire megoldás lehet a céged, akkor Téged fog neki ajánlani.

Ezt természetesen nem muszáj kivárni, mivel az ajánlásokat lehet proaktívan is kérni. Ennek legegyszerűbb módja, ha már a szolgáltatás elvégzése után egyből megkéred, hogy ajánljon az ismerősi körében.

A másik, hogy erre egy külön rendszert is létre lehet hozni a SalesAutopilotban, amivel értékelést tud adni, amit akár a facebookon meg is tud osztani. Az ilyen jellegű értékelések és írásbeli ajánlások is ajánlások, mivel a későbbiekben új ügyfeleket győzhet meg arról, hogy érdemes tőled vásárolni.

Az ajánlásokat úgy lehet aktívabbá tenni, ha ajándékkal motiválod a vásárlókat. Ez nyilván win-win szituáció, tehát ez Neked is jó, illetve az ügyfelednek is. Na meg persze akinek ajánlottak téged.

A másik nagyobb ajánlói kategória az Affiliate partnerség.

Ez annyiban más, mint az ügyfelektől kért ajánlás, hogy itt nem ajándékban, hanem pénzben történik a jutalmazás. Ez tehát már kőkemény üzlet, azonban ha mindkét fél egymást ajánlja, akkor gyakorlatilag kinullázható a jutalék összege.

Itt fontos azt szem előtt tartani, hogy olyan együttműködő partnereket keress, akiknél a célcsoport megegyezik, azonban nem vagytok konkurenciák.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?