Business Challenge 33. rész
– Számlázás alapjai –

Üdvözöllek a Business Challenge 33. részében!

A vállalkozás indítása bizonyos kötelezettségekkel jár. Az egyik az, hogy ha jön bármiféle bevételed, akkor arról kötelességed számlát adni. Ha nem adsz számlát, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy ezért megbüntethetnek.

Én úgy vagyok vele, hogy érdemes betartani a szükséges játékszabályokat. Nem is azért, mert ha elkapnak, akkor megbüntethetnek, hanem azért, mert ha elkezdesz sumákolni, akkor az ki fog hatni az egész vállalkozásodra.

Ha nem adsz számlát egy ügyfélnek, akkor ott lesz végig benned, hogy ha azzal az ügyféllel megromlik a kapcsolatod, akkor felléphet ellened, ezért olyan „együttműködésekbe” is bele kényszerülhetsz, ami viszont nagyon nem a te érdekeid fogják szolgálni.

Szóval egy szó mint száz, minden bevételedről adj számlát!

A számlázást kétféleképpen oldhatod meg:

Az egyik az, hogy ha besétálsz egy papírboltba, viszed magaddal az aláírási címpéldányt, vagy a vállalkozásod alapíró okiratát és ezzel tudsz vásárolni egy számlatömböt, amit aztán egy vásárlás során ki kell tölteni és az első lapját oda kell adni a vásárlónak.

Ha online termékeket, vagy infoterméket árulsz, akkor pedig ki kell postázni.

A könnyebb és olcsóbb út szerintem a számlázó program használata.

Magyarországon két elterjedt szoftver van: a szamlazz.hu és a billingo.hu.

Én az előbbit használom, mármint a szamlazz.hu-t és nagyon meg vagyok vele elégedve. A jó been az, hogy nagyon felhasználóbarát a kezelőfelület, teljesen hivatalosan ki lehet vele állítani online számlát, illetve automatikus díjbekérő és végszámlát lehet vele készíteni, ami a SalesAutopilot rendszerével összeintegrálható.

Tehát a szamlazz.hu-val valósítható meg az, hogy Neked ne kelljen mától egyetlen egy számlát sem kiállítanod, hanem a rendszer a háttérben végzi a dolgát.

Szóval ha teheted, még ma regisztrálj be egy szamlazz.hu fiókra és kezdd el használni!

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?