Business Challenge 26. rész
– Képszerkesztés alapok –

Üdvözöllek a Business Challenge 26. részében!

Rengeteg kezdő vállalkozó úgy kezdi, hogy ha képet akar szerezni, hogy felmegy a google-re és beírja a keresett kifejezést, ráklikkel a képek menüpontra és amelyik megtetszik neki, letölti és beteszi a honlapjába. Ez a megoldás az esetek 90%-ánál fogalmazzunk úgy, hogy nem jogtiszta.

Ahhoz, hogy legális úton találj és használ fel képet, van néhány megoldás, amit kezdőként akár a mai naptól kezdve használhatsz.

Az egyik ilyen legális fénykép letöltő oldala pexels.com. Itt kulcsszavakra bontva több 100ezer fénykép közül tudsz választani. A képek nagyon jó felbontásban vannak fent és többségében profi fotósok által készülnek.

A másik ingyenes képletöltő program a freepik.com, ahol rengeteg vektor grafikus képeket lehet letölteni.
Ha még új vagy a képszerkesztés világában, akkor gyorsan elmondom, hogy mi a különbség egy fotó és egy vektrografikus kép között.

A fotó pixelekből áll. Tehát apró kis kockákból, ami egészen közelről nézve nem mutat semmi értelmes alakzatot, azonban távolodva/kicsinyítve azonban ki fog jönni az adott alak, forma.

A vektor grafikus képeknél nem fogsz ilyen apró kockákat találni, bármennyire is ráközelítesz  a képekre. Itt minden vonal tűéles lesz. Ez úgy lehetséges, hogy a grafikai szoftver matemikai képletek, algoritmusok segítsévégel kiszámolja az adott vonal méretét, ívét, színét, stb. és ezt fogja megjeleníteni.

Ilyen vektor grafikus képeket a freepik.com-ról tudsz letölteni. Ezen képek szerkesztéséhez külön vektorgrafikus képek szerkesztéséhez alkalmas szoftverre van szükséged. Ilyen péládul az Adobe Illustrator, vagy az Affinity Desinger.

Van három egész jó képszerkesztő program:

pixlr.com
canva.com
snappa.io

A pixlr.com oldalon fogod tudni a képeidet alap szinten módosítani, majdnem úgy, mintha photoshoppal dolgoznál.
Ezzel fogod tudni a képeidet átméretezni, logót feltenni, színt állítani rajta, stb.

A canva.com már egy kicsit többet tud, mivel itt kész PDF desing-okat lehet benne megcsinálni. Tehát ha egy komplett e-bookot szeretnél megcsinálni, akkor azt itt fogod tudni elkészíteni.

A snappa.io egy olyan képszerkesztő, amivel a facebookra, illetve a blogodra nagyon gyorsan nagyon kreatív képeket fogsz tudni csinálni a beépített sablonoknak köszönhetően.

Javaslom, hogy mindhárom képszerkesztőre regisztrálj be, próbáld ki a trial verziójukat és tapasztald ki, hogy miket lehet velük megcsinálni.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?