Az a véleményem az emberekről, hogy a céljaik határozzák meg, hogy ki mit fog tudni elérni az életben.

Rögtön ki is fejtem, hogy mire gondolok:

Az alap kiindulási pont az, hogy mindaz, amit elértél eddig az életedben, az semmit nem számít. Legjobb esetben csak te emlékszel rá és csak egy szép emlék. Voltál vezérigazgató egy multi cégnél? Nem számít, ha ma csak egy takarító vagy (ezt nem úgy értem, hogy lenézem a takarítókat).
Voltál olyan cég vezetője, aminek a havi árbevétele 100 millió forint volt, most meg 50 millió forint adósságod van?
Megszereztél 3 diplomát, de most meg nem vesznek fel sehova, mert papíron túlképzett vagy és muszáj elmenned egy 100-120 ezres fizetésért dolgoznod egy gyorsétteremben?

Szóval az semmit nem számít, hogy mit értél el a múltban, maximum a megszerzett tapasztalat a fontos.

A lényeg szerintem az, hogy mit akarsz elérni a jövőben.
Lehet, hogy most nincs semmi, amit fel tudnál mutatni eredményként, de ha megvan az ambíciód, hogy valami nagy dolgot hozz létre és hajlandó vagy megfizetni az árát (megszerezni a szükséges készségeket, amik ahhoz kellenek, hogy elérd a kitűzött célod) és megvan a kitartásod is, akkor csak idő kérdése, de elérd azt a célt, amit kitűztél, legyen az akármilyen magas.

Saját példám: 2 diplomám van. Az első diplomámat 5-ös államvizsgával, TDK győztes szakdolgozattal és 3 év évfolyamelsősséggel szereztem meg.
Azért hajtottam és tanultam gyakran napi 12 órát, hogy a jeles diplomámat kézbe véve kapkodjanak értem a munkáltatók és legyen egy 300 ezres kezdő fizetésem.

Hogy így lett-e? Nem! Nagyon nem! Elkezdődött egy több évnyi kudarcokkal teli időszak (voltam irodai munkás havi 120 ezerért, napi 3 óra utazással, voltam hirdetésszervező egy motoros magazinnál, voltam teremedző egy fitnesz teremben, stb.).

Azonban bármilyen szinten is voltam, sosem voltam elégedett azzal a szinttel. Felvettek egy állásra? Jobbat akartam.
Mikor elkezdtem dolgozni a fitnesz teremben teremedzőként, akkor az volt a vezetőség részéről a kikötés, hogy kint kellett állni a terem közepén és nem lehetett bent az edzői irorában üldögélni. Szóval volt egy kis pult kint a teremben, oda álltam ki minden nap és órákon át rajzolgattam A/4-es lapokon kis kockákat meg köröket és tervezgettem különböző stratégiai folyamatokat. Igen, alap szinten, mindenféle tudás nélkül a jövőbeli céges ötleteimet kezdtem el lemodellezni. A hónapok alatt több száz oldalnyi jegyzetem jött össze a “teremedzősködésből”. Aztán onnan is kirúgtak, óhh jeee

Nekem mindig volt egy nagyobb álmom: zsigeri szinten arra vágytam, hogy sikeresebb legyek. Több pénzt akartam keresni. Céget akartam építeni és sok-sok ember életét akartam jobbá tenni.

Kerestem 120 ezret havonta? 200-at akartam. Megkerestem a 200-at? Félmilliót akartam. Megvolt a félmilló, egy milliót akartam!

Mindig tovább, tovább, tovább!

Ezért gondolom úgy, hogy egy embert a céljai határozák meg, nem a jelenlegi élethelyzete.

Régen, mikor még rossz körülmények között éltem, nem sokan szavaztak volna nekem bizalmat. De mindig volt (és a mai napig van) törekvésem arra, hogy magasabb szinre lépjek. És ez itt a lényeg!

Szóval ha vannak céljaid, hogy szeretnél belefogni egy vállalkozásba, akár szeretnél nyitni egy új SpinRacing termet, vagy szeretnél logopédiát tanítani gyerekeknek és felnőtteknek, vagy szeretnél pénzügyi ismereteket oktatni, tök jó! Csak bátorítani tudlak, mert ha kellően lelkes vagy és eltervezted, hogy többre akarod vinni az életben és kellően kitartó vagy, akkor tuti, hogy néhány hónap, vagy pár év múlva már sokkal előrébb fogsz tartani.

A siker egyszerűen nem megkerülhető, ha teszel érte!

Ha gondolod, írd le nyugodtan kommentben, vagy akár privát üzenetben, hogy Te mit szeretnél elérni. Lehet, hogy fogok tudni segíteni benne.