Business Challenge 51. rész
– Videó készítés alapjai –

Üdvözöllek a Business Challenge 51. részében!

A videókészítés még régen annyira bonyolult volt, hogy csak azok az emberek csinálhatták, akiknek megvolt a szükséges végzettségük.

Mára azonban bárki beszerezhet egy nagyon jó videó elkészítésére alkalmas kamerát (akár okostelefont), amivel aztán olyan videót fog tudni készíteni, mint 10 évvel ezelőtt egy profi TV stáb.

A videózásnak megvan néhány alap tulajdonsága, amikre figyelned kell. Ha ezeknek eleget teszel, akkor biztos lehetsz benne, hogy profi videót fogsz tudni készíteni.

Az egyik kötelező elem a megfelelő fénymennyiség.

A videó és fénykép készítés lényege, hogy a készülékben lévő érzékelők az tárgyakről visszaverődő fénymennyiséget gyűjtik össze és jelenítik meg kép, vagy mozgókép formájában.

Ha nincs elég fény, akkor azt szoftveres úton kell a kamerának feljavítania, ami minőségromláshoz vezethet. Ezért fontos, hogy ha megfelelő világítást használsz, akkor a képeid is jó minőségűek lesznek.

A másik fontos elem a hang.

Nagyon bosszantó és zavaró tud lenni, ha egy videónak rossz minőségű a hangja. Vagy ha a kamera és a beszélő között túl nagy a távolság és ez azt eredményezi, hogy nagyon halk lesz a beszélő hangja, vagy pedig ha szobában van felvéve a videó, akkor visszhangos lesz a felvétel.

A harmadik fontos dolog, az a megfelelő kamera. 

Nyilván ez függ a célodtól, hogy milyen professzionális videót szeretnél készíteni, de én úgy gondolom, hogy egy egész jó végeredményt már egy iPhone-nal, vagy más okostelefonnal is fel lehet venni.

Ma már alapnak számít a full HD (1920×1080), de egyre több kamera tud már 4K-s felbontást, illetve 60 fps-t.

Ha felvetted a videót, akkor azt meg is kell vágni.

Nyilván nagyon nehéz úgy felvenni egy több perces anyagot, hogy annak 100%-a bakimentes legyen. Ezért ezeket a részeket érdemes kivágni.

Nekem cég anno a videóim 15-20%-a volt használható, a többi kuka volt. Ez azt jelentette, hogy egy 4-5 perces megvágott videó felvétele kb. 40-60 percet vett igénybe. Szóval ha még kezdő vagy Te is, akkor számolj azzal, hogy időigényes munka és légy türelmes saját magaddal.

Több vágó program közül választhatsz.
Ingyenes: iMovie (apple gépekhez), Movie maker (PC-re).
Fizetős: Sony Vegas, Camtasia, Adobe Premier Pro (ez utóbbit használom én is).

Vágj bele a videókészítésbe még ma, kezdd el gyakorolni, mert a marketingben ez a jövő: a videós kommunikáció.

Ha végignézted a videót, akkor most töltsd ki a munkafüzet mai részét.

Ha még nincs meg a munkafüzeted, akkor egy kicsit lejjebb görgetve tudod kérni PDF formátumban.

Ha kérhetlek, akkor kérlek oszd meg a facebook oldaladon ezt a mai részt, mármint ha tetszett. Szerintem igen sok érdekes dolog elhangzik a videóban és sok ismerősödnek lehet hasznos. Ehhez csak kattints az oldal alján lévő kék gombra.

Még egy fontos dolog: ha Pesten laksz, akkor gyere le az UP center közösségi irodába és próbáld ki ingyen egy teljes napig . Ehhez csak mondd be megérkezéskor a Business Challenge jelszót és már helyet is foglalhatsz és egész nap dolgozhatsz!
Itt megtalálsz mindent az UP centerről: http://upcenter.hu

Business Challenge

Business Challenge

A Business Challenge-hez jár egy online munkafüzet és 20 vállalkozási ötlet, amit emailben fogok elküldeni!
A Te példányod hova küldhetem?